sitemapdisclaimer
CertificeringCertificationZertifizierungCertificationCertifiering

Certificering

De Groene Weg staat garant voor biologische producten van de hoogste kwaliteit, en verkoopt alleen gecertificeerde biologische producten. Ons kwaliteitsbeleid is gebaseerd op Europese wetgeving en voldoet aan de eisen van het Europese biologische keurmerk. Naast het Europese biologische keurmerk voldoet De Groene Weg ook aan de eisen van het EKO-keurmerk (volgens Nederlandse wetgeving).

Omdat biologische producten aan hogere eisen moeten voldoen dan regulier vlees, zijn er verschillende organisaties die controles uitvoeren om te zien of de regels voor de biologische veehouderij en landbouw nageleefd worden. De regels voor biologische producten hebben betrekking op de omgang met het milieu, de natuur en dierwelzijn.

Borging

De onafhankelijke organisatie SKAL bepaalt welke bedrijven het keurmerk ‘Biologisch’ mogen hanteren. Deze organisatie controleert de herkomst van biologische vlees en geeft een keurmerk af aan bedrijven die hieraan voldoen. Deze keurmerken zijn net als de term biologisch wettelijk beschermd en worden pas toegekend wanneer elke schakel in de gehele keten voldoet aan de gestelde voorwaarden. En om ervoor te zorgen dat de producten die als biologisch worden verkocht, daadwerkelijk biologisch zijn, voert SKAL controles uit zodat de borging binnen de keten gegarandeerd kan worden. Deze controles worden zowel aangekondigd als onaangekondigd uitgevoerd. De controleurs nemen monsters van bijvoorbeeld het veevoer, kijken of de gegevens over de aan- en verkoop van vee volgens de richtlijnen worden bijgehouden en gaan het gebruik van medicijnen na.

Meer informatie over het EKO keurmerk en het Europese biologische keurmerk:

Copyright De Groene Weg 2013. All rights reserved.