sitemapdisclaimer
HistorieHistoryGeschichteHistoireHistoria

Historie

Vanaf de oprichting in 1981 is De Groene Weg gespecialiseerd in de productie en verwaarding van biologisch vlees. We zijn gestart vanuit een keten van biologische slagerijen, en zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste producten van biologisch vlees in Europa.
Onze grondstoffen worden verwerkt tot versvleesproducten die (voorverpakt) worden verkocht of als grondstof dienen voor de productie van onder andere vleeswaren. Onze kracht is het leveren van een uniform product, onder andere in gewicht, kleur en consistentie. Daarnaast worden alle varkens- en rundvleesproducten conform de wensen en eisen van onze klanten geproduceerd.

Marktontwikkeling

Een bewuste manier van leven heeft de afgelopen decennia steeds meer aandacht gekregen, daardoor is de markt voor biologische producten enorm gegroeid. Aan deze ontwikkeling heeft De Groene Weg een belangrijke bijdrage geleverd; mede dankzij het inzicht dat consumenten verlangen naar een lekker maar ook eerlijk stukje vlees. Samen met de markt is De Groene Weg flink gegroeid. Ondanks deze opschaling is er niets veranderd aan onze passie voor lekker biologisch vlees, dit maken we met zorg en respect voor mens, dier en milieu.

Toekomst

Door de unieke samenwerking die wij hebben met een groot deel van de Nederlandse biologische veehouders zijn wij in staat om onze aanvoer af te stemmen op de wensen en de eisen van onze klanten. Samen hebben wij in de afgelopen jaren een professionaliseringsslag gemaakt, zodat we blijven voldoen aan de eisen die de markt aan biologisch vlees stelt. Daarnaast heeft dit er ook toe geleid dat we qua kwantiteit en kwaliteit op ieder moment kunnen voldoen aan de marktvraag.
Door kennis van de verschillende Europese markten die De Groene weg in de afgelopen decennia heeft opgebouwd, zijn wij in een groot aantal Europese landen vertegenwoordigd.

Copyright De Groene Weg 2013. All rights reserved.