sitemapdisclaimer
Onze boerenOur farmersUnsere LandwirteNos éleveursVåra uppfödare

Onze boeren

De Groene Weg werkt intensief samen met een collectief van biologische veehouders. Samen spannen zij zich dagelijks in om de werkwijze van de biologische veehouderij nog verder te verbeteren, maar ook afzet te borgen en te bevorderen. Daarmee draagt De Groene Weg ook haar aandeel van de gedeelde verantwoordelijkheid voor de continuïteit van de bedrijven. De continuïteit van een verantwoorde productie en het ondernemerschap kunnen mede worden gerealiseerd wanneer de ontwikkeling van de productiekostprijs voor biologisch vlees voor een belangrijk deel wordt doorberekend naar de rest van de keten.

Voer

De Groene Weg onderhoudt intensieve contacten met veevoederproducenten. Er is afstemming om de beschikbaarheid van grondstoffen te borgen. Daarnaast vindt er regelmatig uitwisseling van kennis over voerkwaliteit, voederconversie, vleeskwaliteit en ontwikkelingen in de afzetmarkt plaats.

Ondersteuning

De farmingspecialist van De Groene Weg onderhoudt intensieve contacten met onze biologische veehouders en ondersteunt op het gebied van:

  • Kwalitatief en kwantitatief aanvoermanagement en –planning;
  • Technische en bedrijfseconomische vraagstukken;
  • Diergezondheidsmanagement en diervriendelijkheid;
  • Kennisontwikkeling en verdere verduurzaming.  


Door pro-actief gebruik te maken van deze farmingspecialist zijn de boeren er samen met De Groene Weg in geslaagd om de laatste jaren de gezondheid van de aangevoerde dieren sterk te verbeteren, wat de kwaliteit van onze producten verhoogt.

Copyright De Groene Weg 2013. All rights reserved.